2012

Stig lagde stærkt ud i rollen som årets solist ved hele tretten nytårskoncerter over hele landet i januar måned. Her blev det til et aldeles muntert og succesrigt samarbejde med Prinsens Musikkorps.

Efter to koncerter med Stig og Vennerne i starten af februar, gik turen endnu engang over Atlanten, hvor han gav 8 koncerter i flere byer i North og South Carolina samt Florida.

I forbindelse med denne USA turne, havde Stig selv produceret en CD målrettet det amerikanske publikum. Cd’en fik titlen ”The Way You Make Me Feel” og den indeholder 11 engelske tidløse klassikere, med inspiration fra blandt andre Elvis Presley, Simon & Garfunkel, Bob Dylan og Stevie Wonder. Cd’en blev efter USA turneen også gjort tilgængelig for Stigs øvrige publikum via hans webshop.

Vel hjemkommet fra koncert oplevelserne i USA, suppleret med lidt ferie sammen med familien, så havde Stig fået ladet op til en travl marts måned, som bød på mange flere Stig og Vennerne koncerter og også en række ”More Jacks” teaterkoncerter, gæsteoptræden ved velgørenhedskoncerten Roseliv i Odense til fordel for Sclerose Foreningen, en gospel galla koncert i Tønder samt en totalt udsolgt koncert med pianist på Holbæk Vandrehjem.

Efter turen til USA i februar, havde Stig og Vennerne deltaget i optagelserne til programmet ”Top Charlie” med Bamses sang ”Har du lyst”. Udsendelsen blev vist sidst i februar og sangen formåede at blive på Top Charlie hitlisten i tre uger.

April omfattede endnu en lille smut tur til USA, hvor to koncerter i Pennsylvania kaldte. Resten af april måned, maj måned og starten og juni var knap så hektiske, her var det igen primært Stig og Vennerne, der fyldte op i kalenderen, samt en kirkekoncert i Hvide Sande.
2. maj blev Stig officielt udnævnt til protektor for kidsandmedia.dk. Her skal han være med til at udbrede kendskabet til ”kidsandmedia – Din guide til børns digitale liv” – en opgave som han med glæde har taget til sig.
Ultimo juni var Stig gæst ved en romantisk udendørs koncert i Ørbæklunde på Fyn, og juli, august og september bød på optrædener både i Ledreborg, ved DR’s traditionelle sommerkoncerter, hvor temaet i år var film musik, og ved Vejle Teaters sommerkoncert ved Jelling Højene. Denne periode omfattede også mange flere Stig og Vennerne koncerter. Stig og Vennerne kunne også opleves på TVSYD i en direkte udsendelse fra Vejle Musikteater 21. september.

I starten af september blev det til et enkelt offentligt ”Kys rutinen” foredrag og 30. september optrådte Stig som henholdsvis solist og konferencier ved uddelingen af H.C. Andersens litteraturpris 2012, som fandt sted i Odense Koncerthus.

Efter en utroligt populær gæsteoptræden ved Ann-Mette Eltens kirkekoncert i Århus Domkirke i starten af oktober, hvor overskuddet gik til Røde Kors, så bød også denne måned på en del Stig og Vennerne, samt ”More Jacks” koncerter, samt et par kirkekoncerter, hvorefter den altid populære julekoncert turne blev skudt i gang sidst i november. Årets gæstesolist var Christina Chanée, bedst kendt som den kvindelige del af duoen Chanée og N’evergreen.

Stig og Vennerne numre og især solo numre med Stig var rigt repræsenteret på mange af de opsamlings cd’er, der dukkede op omkring juletid dette år.