2017

2017 kom alsidigt fra start. Januar bød på nytårskoncert med trio, et gensyn med Four Jacks for altid, den første af flere kirkekoncerter og optræden med Stig & Vennerne ved både den traditionelle fest i Syvstenhallen og en gentagelse af sidste års succes med akustiske koncerter.

Igen i år deltog Stig i DR’s store indsamlingsshow, som afvikledes 4. februar. I år var temaet ”Intet barn må sulte”, og Stig optrådte i selskab med Martin Brygmann og Thomas Warberg med en smagsprøve på, hvad der venter, når Spamalot får premiere i slutningen af marts.

Februar fortsatte med adskillige koncerter med Vennerne, men der blev også plads til endnu et par kirkekoncerter, der passende kunne fungere som optakt til spændende oplevelser i årets første forårsmåned.

Den 7. marts kunne Stig opleves i atypiske rammer ved to kirkekoncerter i Englewood Methodist Church i Florida, og det skulle vise sig kun at være den første af flere rejser med koncerter uden for Danmarks grænser i år.

Kong Arthur, der havde tændt juletræet i Tivoli året før, kunne endelig opleves på scenen i Tivolis koncertsal d. 22. marts. I sprudlende selskab med kolleger som Lars Hjortshøj, Lise Baastrup og Pelle Emil Hebsgaard kunne Stig opleves i Monty Pythons vanvittige og vanvittigt morsomme musical Spamalot om Kong Arthur og hans uregerlige riddere. Med enkelte afbrydelser, hvor der blev plads til lidt Four Jacks for altid, spillede Spamalot i København helt frem til 30. april, inden turen gik til Vejle, Holstebro og Frederikshavn i maj.

Imens Arthur og hans riddere huserede i koncertsalen, blev endnu en stor musicalnyhed annonceret. 30. marts blev det offentliggjort, at Stig skal spille den russiske skakspiller, Anatoly, i en ny, stor pragtopsætning af Chess. Musicalen, som for første gang opføres på dansk, får premiere i Tivolis koncertsal d. 19. januar 2018.

Sommeren blev travl med flere koncerter med Stig & Vennerne, kirkekoncert, gospelkoncert og igen i år en række hyggelige, små koncerter langs klippevæggen foran Pandekagehuset i Gudhjem. Der blev plads til fire koncerter på Bornholm, inden det blev tid til sommerkoncerterne i  Mariehaven og en tur med Sagafjord.

90 års musicalhistorie blev fejret d. 12. august i Ledreborg Slotspark, hvor den årlige slotskoncert derfor bød på et væld af musicalhits. Stig kunne ved denne lejlighed opleves i selskab med bl.a. Cecilie Stenspil, Rasmus Bjerg, Silas Holst, Casper Phillipson, Kurt Ravn, West End-stjernen Masha Songcome og et stærkt cast fra Fredericias opsætning af ”Klokkeren fra Notre Dame”.

Ud over flere koncerter med Stig & Vennerne, aftener med John Mogensen og kirkekoncerter bød efteråret på endnu en rejse. 16., 18. og 20. oktober kunne Stig opleves ved tre koncerter i Spaniens Costa Del Sol-region.

Efteråret bød også på endnu en spændende nyhed om, hvad der venter i 2018. De fire Jacks, aka Keld Heick, Jesper Lohmann, Jesper Asholt og Stig, har endnu et Four Jacks-show i støbeskeen. Showet blev præsenteret som et ”musikalsk strejftog gennem 60’erne og ind i 70’erne”, og titlen, ”No More Jacks – Mod nye tider”, varsler, at dette bliver det sidste eventyr med Four Jacks. Premieren på det nye show er fastsat til 8. september 2018.

Igen i november kunne Stig opleves uden for Danmarks grænser på et krydstogt til New York, Florida og Bahamas i perioden 8. – 19. november. Ombord gav Stig både et foredrag om den moderne musicals udvikling og to intimkoncerter.

Hjemvendt fra krydstogt bød de hjemlige og noget køligere himmelstrøg på julestemning. I år var der hele 33 julekoncerter i kalenderen, og som altid stod kapelmester Thomas Jaque i spidsen for det trofaste julehold. Årets gæstesolist var Nanna Rossen, som året før havde haft sit helt store gennembrud i rollen som unge Tracy Turnblad i musicalen Hairspray.

2017 blev afsluttet med forberedelser til et begivenhedsrigt 2018. Premieren på Chess ventede forude og efterlod ikke mange dage til hvile, før ét travlt år gled over i det næste.