2018

Som altid bød januar på fest med Stig & Vennerne i Syvstenhallen, og en enkelt nytårskoncert blev der også tid til. Ellers begyndte 2018, som 2017 sluttede, med prøver på den nye, storslåede opsætning af Chess med Stig i hovedrollen som den russiske skakspiller Anatoly.

Chess, der for første gang blev opført på dansk, havde som planlagt premiere i Tivolis koncertsal d. 19. januar og blev varmt modtaget af både anmeldere og publikum. Som følge af den store succes blev der løbende tilføjet forestillinger til programmet, som var tætpakket med spilletider i København frem til d. 17. februar. Fra d. 20. februar til slutningen af marts kunne koldkrigsdramaet opleves i Århus, Odense, Vejle og Holstebro.

Efter en veloverstået turné med Chess blev der igen plads til koncerter med Stig & Vennerne, og i begyndelsen af april var det især de akustiske koncerter, der var i fokus.

Den 8. april leverede Musikkorps Sæby musikken, imens Stig sang både danske og udenlandske favoritter ved en hyggelig forårskoncert i Sæby Fritidscenter.

En aften med John Mogensen er en af de mere sjældne perler på programmet, og derfor var der ikke overraskende hurtigt udsolgt til netop sådan en aften på Sidesporet i Holbæk d. 13. april. En tætpakket kælder på Sidesporet skaber altid den helt rigtige stemning omkring disse koncerter, hvor de bedste sange fra John Mogensens repertoire præsenteres i en blanding af anekdote-fortællinger og teater, når Stig kontinuerligt skifter mellem sin egen og John Mogensens skikkelse.

De mange koncerter med Stig & Vennerne fortsatte fra foråret ind i sommeren, men der var som sædvanlig afstikkere undervejs i form af andre koncerter. Den 6. maj var der således swing med big-band i Ballerup og senere samme måned var der små, solskinsfyldte koncerter ved Livsstilsdage ved Ledreborg.

Den tidlige sommer bød også på endnu en udsolgt sejltur med Sagafjord ved Roskilde, imens CD-nyheder blev hhv. planlagt og udgivet. Chess-produktionen havde været så stor en succes, at der blev planlagt en indspilning af den danske version med castet fra Tivoli. CD’en, som rummer musicalens fulde længde, blev indspillet senere samme sommer. Og så tilføjede Stig endnu en genre til sit allerede alsidige CV. I selskab med den færøske country-sangerinde Evi Tausen udgav han EP’en, ”Our Sweet Love”, som blev fulgt op af en optræden ved Sørvágs Country og Blues Festival på Færøerne d. 15. juni.

Koldingshus’ 750-årsdag blev markeret med en imponerende hyldest til festspillene og dermed også et nostalgisk trip down memory lane for Stig, der i år kan fejre, at det er præcis 40 år siden det hele startede netop her i Kolding.

I efteråret så det sidste show med Four Jacks dagens lys ved premieren på No More Jacks – Mod nye tider d. 8. september. Showet spillede frem til begyndelsen af november med en kort pause i slutningen af oktober, hvor turen endnu engang gik til Spanien. I Malaga optrådte Stig både solo og sammen med Vennerne ved den store Oktoberfest lørdag d. 20. oktober.

November og december stod som altid i julens tegn og gæstesolisten ved Årets Julekoncert var det unge supertalent Andrea Lykke Oehlenschlæger. Hele 28 koncerter blev det til, før året kunne afsluttes med en velfortjent juleferie og et tilbageblik på et begivenhedsrigt år, der ud over de talrige koncertoplevelser både inden- og udenrigs også havde budt på en flot nominering som årets sanger for hovedrollen i Chess, som desuden var nomineret som årets bedste musical/teaterkoncert/cabaret.